mpio dmk

Annonse


MP3-TEST: Mpio DMK

Spilleren er mindre enn en standard BIC-lighter, og kan lagre 128 MB med musikk. Det holder til noe over et par timers underholdning med MP3-musikk i tilnærmet CD-kvalitet. Er du villig til å redusere kvaliteten noe kan du høre OK musikk i 4 timer.

Lettvekter

Det er to ting som slår oss når vi tester Mpio DMK. For det første er det størrelsen. Med sine 88x29x23 millimeter og vekten på bare 30 gram er dette den minste og letteste MP3-spilleren vi har sett til nå.

Dernest kommer overføringskapasiteten. Vi koblet Mpio til en PC via USB, og flyttet filer i en rasende fart. Mpio har støtte for 5,5 Mbit/s nedlasting over USB, og da tar det ikke mer enn et par minutter å fylle opp spilleren med musikk.

Talisman

Mpio kommer med et kombinert bærestropp/headsett. Meningen er at du skal bære Mpio rundt halsen som et smykke. Liker du ikke den løsningen følger det med en plastholder du kan sette spilleren i for å bære den i beltet. En strikk til å feste rundt overarmen ligger også i boksen, og denne lar deg bære spilleren på armen når du er ute å jogger.

Lettstyrt

Enheten er enkel å betjene. Trykker du på play, så starter spilleren opp. Trykker du på joysticken mens du hører på en melodi får du se informasjonen som er lagret på filen (artist, navn på spor osv.). Holder du knappen inne en stund får du opp en meny der du velger mellom forhåndsprogrammerte equalizerinstillinger, repetisjonsvariabler og lydkontroll. Selve volumet stiller du på egne pluss/minusknapper et annet sted på spilleren. I tilleg finnes en låseknapp som gjør at du ikke skifter spor eller slår av musikken ved et uhell.

Skurr i diskanten

Lydkvaliteten er det ingen ting å utsette på. Det medfølgende headsettet er imidlertid ikke det beste vi har prøvd, og når vi spiller høyt skurrer det litt i den ene diskanten.

En annen ting vi liker er at spilleren er gjerrig på strøm. Med et AAA-batteri får du 10 timers avspilling.

Fast minne

Det er selvsagt en ulempe at spilleren ikke har utvidbart minne. Du må med andre ord koble deg til en PC når du vil bytte musikk på enheten. Men i praksis er dette ikke noe stort problem. Det er begrenset hvor mange timer du vil høre på musikk fra en MP3-spiller i løpet av et døgn. Og det tar heller ikke lang tid å skifte filene.

Vi setter i alle fall Mpio DMK på ønskelista til jul og håper på små harde pakker i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse