Green Card Lottery

Annonse


Falske nettsider lurer innvandrere

Green Card LotteryI en artikkel på MSNBC.com blir det beskrevet hvordan smarte svindlere oppretter nettsteder som ser nøyaktig like ut de som de den amerikanske regjeringen har.

Den eneste forskjellen er at det med bitteliten skrift nederst i hjørnet står at siden ikke har noe med USAs regjering å gjøre.

Mot betaling

På de falske nettsidene blir håpefulle immigranter bedt om å sende inn et pengebeløp – ofte 100 eller til og med 200 dollar (725-750 kroner). Betaler man pengene, får man angivelig både være med i lotteriet om oppholdstillatelse og løpende informasjon om hvordan det går med «søknaden».

Enkelte hevder til og med at jo mer penger du sender, desto mer øker sjansen for å vinne!

Helt tilfeldig

Sannheten er at det amerikanske immigrasjonslotteriet er like tilfeldig som alle andre lotterier. Ingen kan betale seg forover i køen, og ingen får tilbakemelding med mindre de skulle være så heldige å være blant de 50 000 som hvert år får arbeids- og oppholdstillaelse i USA på denne måten.

Amerikansk lov forbyr ikke utenforstående å bruke symboler eller navn som kan assosieres med myndighetene. Dermed står de relativt maktesløse overfor slike svindelforsøk.

I tillegg drives mange av nettstedene fra andre land. To av de mest aktive har adresse i henholdsvis Israel og Pakistan.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse