Nokia 6800

Annonse


Se video av Nokia 6800

Nokia 6800Nokias lansering av nye telefoner i München tidligere denne uken bød på få overraskelser. Vi får en oppfølger til 5210, kalt 5100. Dette er en robust gummiert telefon med innbygget lommelykt (!).

Mye nytt, lite veldig nytt.

7210 følges opp av 7250 som er samme telefon, men nå med innbygget kamera. 6100 er litt mindre og slankere enn tidligere Nokia-modeller, mens 8910i er en 8910 med fargeskjerm.

I tillegg kommer bunnmodellen 2100 som lar deg snakke og sende tekstmeldinger, men ellers er ribbet for avanserte funksjoner. Nytt på denne modellen er en bilderamme på baksiden der du kan sette inn favorittbildet ditt, eventuelt en hårlokk, presset blomst, utklipp eller lignende.

Alle telefonene med unntak av 2100 har fargeskjerm og MMS.

Morsom telefon

Dermed står 6800 igjen som den mest nyskapende telefonen fra Nokia i denne lanseringsrunden (N-Gage fikk vi bare se et bilde av). ITavisen.no fikk leke med 6100, og ærlig talt. Det var en morsom opplevelse.

Det mest oppsiktsvekkende er designet, som du kan studere nærmere på disse bildene:

I åpen tilstand har 6800 et stort tastatur. Modellen vi fikk prøve manglet imidlertid ÆØÅ.
Nokia 6800 har en relativt klumpete navigasjonsknapp. Her kunne finnishen vært noe bedre.
Detaljfoto som viser hengslingen på Nokia 6800. Legg merke til at venstre tatstaturdel blir hengende i luften. Når du trykker på tastaturet vipper telefonen

Uten Bluetooth

Nokia 6800 har både HSCSD (High speed ved bruk av flere linjer) og GPRS (dataoverføring uten tellerskritt der du kun betaler for mengde data som overføres). Når den i tillegg har e-postleser og gir deg mulighet til å skrive egne notater på inntil 3.000 tegn begynner det å nærme seg et nyttig verktøy. Kalender og adressebok kan synkroniseres mot PC, også trådløst ved hjelp av SyncML-standarden. Telefonen mangler imidlertid Bluetooth, som Nokia hevder er et satsingsområde for dem.

Nokia har også lagt inn Java på denne telefonen, slik at du ved hjelp av 3.parts programvare vil kunne tilpasse telefonens applikasjoner etter eget behov.

Høyttalende

Nokia 6800 har flerstemte ringetoner og en ganske kraftig høyttaler. Åpner du telefonen under en samtale blir den automatisk høyttalende, og du kan slå opp i kalender eller legge inn notater mens du fortsetter samtalen.

En hånd eller to

I lukket tilstand betjener du telefonen med en hånd. I åpen tilstand betjener du den med begge. Skal du ha fullt utbytte av qwerty-tastaturet bør telefonen i tillegg ligge på et fast underlag.Når du åpner telefonen snur skjermbildet seg, og om du startet med å skrive en melding med telefonen lukket kan du når som helst åpne dekselet og fortsette tekstinnleggingen på det store tastaturet.

Strømsnill

Selv om telefonen har fargeskjerm skal den være snill med strømforbruket. Toppladet batteri skal holde til mellom tre og sju timer tale, mens standbytid er sju til femten dager.

Vi venter i spenning

Vi har bare hatt begrenset tilgang til telefonen og har ikke fått testet hvordan den leser e-post eller synkroniserer lange adresser osv. Men vårt hastige møte med 6800 fristet til gjentakelse, og vi ser frem til at telefonen kommer til Europa. Det skjer trolig en gang før påske 2003.

(*Du trenger en nyere versjon av Windows Media Player for å spille av denne videosnutten. Har du ikke det, kan du hente oppgradere systemet ditt her. Har du fremdeles problemer, aksesser videoen direkte HER)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse