Låst cd 2

Annonse


Anti-pirater går sammen

Låst cd 2Sammenslåingen kan bety at denne foreløpig beskjedne bransjen styrker seg i forhold til underholdningsindustrien, og at enda flere plater blir kopisikret. Foreløpig er ikke omfanget særlig stort, men nå og da dukker det opp en CD som verken kan spilles på en PC eller rippes til MP3.

California og Israel

California-baserte Macrovision er en veteran i faget, og har blant annet levert kopisikring både til VHS-kassetter med kjøpefilm fra 1980-tallet og seinere analog sikring av DVD. Midbar er et israelsk selskap som blant annet er kjent for Cactus, systemet som brukes av flere plateselskaper for å kopibeskytte CD-plater.

Konkurranse

Begge selskapers teknologier er i stadig utvikling, og det blir stadig vanskeligere å komme rundt sikringsanordningene. Samtidig har de fått konkurranse fra uventet hold. Sony har laget sitt eget kopisikringssystem, som de om kort tid vil rulle ut med alle sine underholdningsprodukter. SunnComm er et mindre selskap som tilbyr en løsning mange mener er bedre enn både Midbar og Macrovisons systemer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse