IMEI

Annonse


Ny tyverisikring for mobiltelefoner

IMEITyveri av mobiltelefoner er et stort problem for våre britiske naboer. Derfor har nå innenriksdepartementet og alle mobiloperatører inngått et samarbeid om et nasjonalt register for serienummer (IMEI).

Ved hjelp av dette registeret kan altså en som blir frastjålet sin mobiltelefon ringe inn tyveriet og få sperret IMEI-nummeret på alle GSM nettverk i Storbritannia.

Lett å cracke

ITavisen.no meldte tidligere i år om hvor enkelt det er å skifte IMEI-nummeret på en mobiltelefon. Utstyr og fremgangsmåte er enkelt tilgjengelig via Internett. Derfor har mange sett på sperring av IMEI som et lite effektivt virkemiddel i kampen mot tyvene, melder nyhetstjenesten Ananova.

Men i tillegg til den nye nasjonale databasen, har innenriksministeren foreslått en ny lov som gjør det straffbart med inntil 5 års fengsel å endre IMEI på en mobiltelefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse