Annonse


XBOX-TEST: Blade II

Det finnes ypperlige dataspill basert på spillefilmer, men også veldig mye møl. Blade II heller dessverre mest mot den siste kategorien, selv om spillet har sine høydepunkter.

Filmen som spillet er basert på, en skikkelig vampyr-splatter med Wesley Snipes i hovedrollen, går stort sett ut på at vampyrjegeren Blade løper rundt å tar livet av mørkets blodsugere på diverse spektaktulære og groteske måter. Dette tar seg tidvis veldig godt ut på film, og er om ikke annet en imponerende oppvisning i koreografi, spesialeffekter, og tøffe kostymer.

Og Xbox-versjonen av dette blodbadet prøver seg mer eller mindre på nøyaktig det samme, men klarer dessverre ikke å levere varen med like stor slagkraft og polish som Hollywood.

Høyt bloddtrykk

Blade II er et ganske så standard mølje-slåssespill, men uten å ha den samme flyten man for eksempel finner i State of Emergency. Du springer rundt på forskjellige brett og skyter lemmene av vampyrer, eller hugger de i fillebiter med sverdet ditt. Noen enkle døråpningsoppgaver her og der gjør ikke det hele særlig mer interessant.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Styringen og kampsystemet er ikke ille, og det gir en viss følelse av tilfredsstillelse å kunne takle 30 blodsugere samtidig med katanaen, men til syvende og sist blir det hele for repetitivt og lite inspirerende.

Suger?

Det er ikke annet å gjøre enn å stemple Blade II som et annen-sorteringsspill. Ikke hører det hjemme på listen over obligatoriske konsollspill å eie, men det er riktignok heller ikke til å stikke under en stol at innbitte Wesley Snipes-fans muligens vil finne en eller annen form for pervers glede i hele suppa.

For ja, det er unektelig litt tøft når Blade danser med sverdet, og hodene ruller…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse