Tablet PC

Annonse


Dyre «surfebrett»

Tablet PCEt «surfebrett» er som en blanding av en bærbar PC og en forvokst PDA. Surfebrettene har full PC funksjonalitet og kjører standard operativsystemer, men er beregnet på de som ikke har tid til å sette seg ned for å jobbe.

Flere produsenter som Microsoft og Fujitsu-Siemens har vært langt fremme med sine surfebrett, og Bill Gates har yndet å snakke om TabletPC og Mira det siste året.

Nå er de rett rundt svingen, men det spørs om de ikke har priset seg selv rett ut av markedet.

Laptop pris

På e-handelsstedet CompUSA er alle surfebrett priset til mellom 14.000 og 18.000 kroner. Og hvis det er webshop prisen i USA, må vi anta at de norske prisene vil ligge en del høyere.

Det kan hende at produsentene kan slippe unna med dette prisnivået på de dyreste modellene som kommer med egen dockingstasjon, og derfor kan fungere omtrent som en normal PC.

Men de fleste som er i markedet for et surfebrett vil ha det som et mobilt alternativ til en annen PC, og det er derfor lite sannsynlig at noen vil punge ut tre ganger prisen av en PDA for et surfebrett.

Egen Windows

Microsoft har brukt to år på å utvikle operativsystemet Microsoft Windows XP Tablet Edition. Systemet er ganske likt det ordinære Windows XP men støtter blant annet skriftgjenkjenning som man er vant med fra både Palm OS og Pocket PC.

Flere fabrikanter skal ha felles lansering av sine surfebrett den 7. november i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse