Annonse


Stor pirat-ring opprullet

Operasjon Andrew, som etterforskningen kaller seg beslagla rundt 8.500 CD-plater med programvare og musikk. I tillegg ble produksjonsutstyr for 5,5 millioner kroner beslaglagt.

Politiet slo til samtidig mot 20 adresser over hele England, og arresterte en rekke mennesker som alle risikerer klekkelige bøter og fengselsstraff inntil 10 år.

Små og store

Blant de arresterte er en 20 år gammel gutt som ble arrestert hjemme hos foreldrene sine. De levde uten anelse om at gutten hadde en liten CD-fabrikk på gutterommet.

En annen mann hadde blitt tildelt offentlig støtte for å bygge på et eget tilbygg til huset sitt, for sin funksjonshemmede datter. Om datteren faktisk eksisterer sies det ikke noe om, men tilbygget ble i sin helhet brukt som produksjonslokale for CD-plater.

Kriminelle

Enkelte av de arresterte klarte tydeligvis å dra inn bra med penger på virksomheten, og levde det søte sydenliv store deler av året.

Politiet sier til BBC News at 80 % av de involverte også har tilknytning til andre kriminelle virksomheter innen narkotika, pornografi og til og med terrorisme.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse