Hopp til navigasjon Hopp til innhold

359 nettsider tatt ned

Som en protest mot en ny lov som regulerer kommersiell virksomhet på Internett har flere spanske nettsteder tatt ned sine sider.

EU Internett
Den spanske regjeringen har vedtatt en ny lov vedrørende næringsvirksomhet på Internett. Den sier at alle som driver kommersiell virksomhet på Internett på registrere seg i et register som skal fortelle kundene hvem de har med å gjøre.

Også organisasjoner som ønsker å drive inn penger via Internett må legge ut detaljerte persondata om webmaster godt synlig på sidene.

EUs vilje

I følge den spanske regjering er loven i tråd med EUs retningslinjer om å gjøre Internett et tryggere sted å handle for sine innbyggere.

Samtidig ønsker regjeringen at Internettbaserte selskaper skal komme inn under de samme regelverkene som andre bedrifter.

Nettstedet Kriptopolis, som kjemper for såkalte digitale rettigheter, mener at reglene går langt ut over det EU sikter til i sine retningslinjer.

-Dette er en klar innskrenkning av ytringsfriheten, hevder nettstedets advokat Carlos Sanchez Almeida i følge nyhetstjenesten Ananova,

Nettsteder som bryter lover risikerer en bot på hele 4,5 millioner kroner.