Fleksibel LCD

Annonse


Sammenrullbar TV

Fleksibel LCDCambridge Display Technology (CDT) har kjøpt opp sin erkerival Opsys og regner derfor med å bli den ubestridte leder innen utviklingen av organiske lysdioder (OLED).

OLEDer lyser av seg selv og det er dette som gjør dem så interessante. Ved å sette dem sammen i et matrix liknende det i en LCD skjerm kan man danne bilder. Men siden organiske lysdioder produserer lyset selv trenger de ingen bakbelysning. Dette gir mye flatere og mer fleksible skjermer, som i teorien skal kunne rulles sammen.

Selger kompetanse

CDT har ingen ambisjoner om å produsere disse skjermene selv. Deres geskjeft går ut på å selge sin kompetanse til andre selskaper som for eksempel Seiko, Epson, Philips, DuPont og Siemens-eide Osram.

Flere av disse selskapene har allerede påbegynt utviklingen av monokrome, papirtynne skjermer.

David Fyfe i CDT sier til CNN News at han regner med at teknologien er modnet nok innen år 2005 til å starte masseproduksjon av fargeskjermer.

Storebror Kodak er det eneste selskapet som truer CDTs forskning på OLED teknologi. Men CDT hevder selv at deres produksjonsteknikk er langt bedre og billigere enn Kodaks.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse