Annonse


Google sensurerer nettsider

Google, den mest brukte søketjenesten på Internett, har i all stillhet filtrert ut mengde av nettsteder fra sine franske og tyske søkedatabaser.

Dette går fram av en ny rapport utført av Berkman Center ved Harvard University, skriver CNet News.

Borte fra søkeresultatene er flere nettsteder med nazistisk og antisemittisk innhold og rasisme, men også fundamentalistiske religiøse nettsteder som Jesus-is-lord.com.

– For å unngå søksmål, må vi fjerne sider fra Google.de som kan være i strid med tysk lov, Googles talsmann Nate Tyler, og understreker at hver filtrerte side ble fjernet først etter spesifikke klager fra diverse myndigheter og regjeringer.

Mye å passe på

I Tyskland er publisering av holocaust-benektelser og lignende ulovlig, og Frankrike har tilsvarende antirasisme-lovgivning, som tidligere har tillatt vellykkete søksmål mot Yahoo! for at Nazi-effekter ble tillatt solgt på selskapets auksjonssider.

I USA, derimot, ble Google klarert fra strafferettslig ansvar for slike forhold, under beskyttelse av «Fri Tale»-paragrafen i grunnloven.

Da er det kanskje ikke så rart å forstå at et verdensomspennende selskap som Google sliter med juridiske spørsmål på mange fronter, enten det gjelder opphavsrettskrenkelser eller stridigheter med lokale lovgivinger. De siste månedene har selskapet blitt gjenstand for minst 16 juridiske offensiv, ifølge CNet News.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse