Annonse


Pirat-pappa fikk 8 måneder

Da politiet raidet Hayes’ hjem i Cardiff, fant de «piratfabrikken» han hadde satt opp på loftet: fire PCer, to store kjølevifter, flere printere og scannere, to stereoanlegg, video- og DVD-spillere, og over tusen brente CD-R plater.

Samtidig ble en salgsliste over 1,750 titler beslagtlagt, såvel som noen tusenlapper i kontanter. Både papirarbeid og meldinger på Hayes’ telefonsvarer vitnet om salg og transaksjoner.

Den britiske jernbanearbeideren har innrømmet at han produserte og solgte piratkopier av spill, musikk og filmer, og har blitt idømt åtte måneders fengselstraff – hvorav fire må sones umiddelbart.

Familiefar

Bak aksjonen sto organisasjonene Entertainment and Leisure Software Publishing Association (ELSA), Mechanical Copyright Protection Society (MCPS) og Glamorgan Trading Standards.

– Dette var en vellykket operasjon og vi er fornøyd med resultatet, som beviser at forbrytelser ikke lønner seg. Dessverre mister en ung datter sin far i fire måneder på grunn av hans uforsvarlige oppførsel, og jeg håper dette er en advarsel til andre pirater, sier John Hillier i ELSPAs antipirat-avdeling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse