Sau

Annonse


Trådløs sau gjør suksess

Sau

Det anerkjente universitetet MIT har fått nyss i hva sauebonde Håkon karlsen Jr. i Nord-Norge holder på med; nemlig sporing av sau via WLAN.

Og det likte de amerikanske forskerne så godt at de har bestemt seg for å opprette en egen forskningsbase på på Solvik Gård i Lyngen, for å ta del i saueprosjektet.

– Tenk det! Her får vi en direktelinje til institusjonen i verden som er lengst fremme hva teknologisk utvikling angår. Det jobber ni nobelprisvinner på MIT. Og så bestemmer de seg for Solvik gård og Lyngen. Det er en utrolig mulighet, sier Karlsen til Nordlys.

Store planer

MIT fikk høre om sauebondens nyskapende teknologiske eventyr gjennom sitt engajement et forskningssamarbeid med Telenor, kan Dagbladet fortelle. Likefremt blir dette MITs første forskningsprosjekt i Norge. Nye bygninger og ultramoderne produksjonsutstyr er allerede planlagt for Solvik Gård.

Karlsen uttrykker i den forbindelse noe misnøye over at mens verdens mest prestisjetunge teknologimekka blåser ivrig i fløytene, har det vært svært lite interesse for prosjektet hans fra Universitetet i Tromsø…

Videre planer går ut på å utvide Karlsens trådløse sauesporing, og å utvikle et system som kan spore sauen fra den blir født til den havner i kjøttdisken…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse