Volito hovedbilde

Annonse


Er pennen mektigere enn musen?

Volito hovedbildeWacom er kjent i grafikermiljøer for sine datapenn-produkter, men nå er selskapets første virkelige «forbrukermodell» lansert. Og Volito var barnets navn.

Vi har tidligere testet Wacoms Graphire 2, som er den konseptmessige forløperen til Volito.

Det som skiller Volito fra det øvrige Wacom-sortimentet er en overkommelig og relativt forbrukervennlig pris (670 kroner), samt noe innskrenket funksjonalitet: Der Graphire 2 har to ekstra funksjonsknapper har Volito bare én (mest brukt for høyreklikking), og sistnevnte er også spart for muligheten til å bruke baksiden av pennen som digitalt viskelær.

Hiv musa?

Så er det altså nå bare å hive ut musa, slik reklamen lover? Vel, man kan diskutere lenge for og imot, men til slutt vil nok det hele først og fremst bli et spørsmål om smak og behag.

Volito fungerer nemlig helt utmerket som en muserstatning, mens den samtidig både innskrenker noen muligheter og tilfører ny funksjonalitet.

Et av godene du må gi avkall på er rulleknappen, som nå har blitt standardutrustning på de fleste vanlige mus. Dessuten må du finne deg i en noe lavere følsomhet og oppløsning enn eksempelvis de siste MX-musene fra Logitech.

Signatur og fritegning

Likevel er det mye som taler til fordel for Volito, for eksempel en ganske så intuitiv og muligens mer effektiv måte å jobbe i tegne/foto-programmer på…slik som f.eks Photoshop, eller de medfølgende programmene Corel Painter Classic og Arcsoft PhtotoImpression. Pennen har også 512 graders trykkfølsomhet, som gjør det enda mer naturlig å bruke malerpensler og slikt.

MS Office-brukere får også tilgang til en ganske så elegant signatur-funksjon, som gjør at du kan skrive under Word-dokumenter og e-post med din egen digitaliserte håndskrift. Dessuten kan man også enkelt gå inn og skrive håndskrevne notater eller gjøre tegnete anmerkninger på et hvilket som helst Word- eller Excel-dokumentet – perfekt for den som liker å sette ekstra røde streker i regnskapet.

Det er kjekt å kunne legge håndskrevne notater til regneark og tekstfiler…

Et stort pluss er selvfølgelig også at du aldri trenger å skifte batterier på pennen, til tross for at den er trådløs. Det sørger nemlig Wacoms elektromagnetiske teknologi for, som gjør det mulig å registrere bevegelser og trykk uten andre strømkilder enn USB-kabelen som er knyttet til tegnebrettet.

En god penn å føre

Sliter du med musesyke, liker å jobbe med grafikkprogrammer, eller simpelthen synes mus er unaturlig og tungvint, bør du absolutt gi Volito en sjanse. Kanskje ikke noe for spillfantaster, men til «vanlig» arbeidsoppgaver er dette et verdig verktøy.

Etter en ukes daglige bruk av Volito er det uansett avgjort i undertegnedes tilfelle; den gamle musen får ligge i skuffen inntil videre…og den får kun komme frem for en runde Unreal Tournament 2003.

…og skulle du ikke være helt tilfreds, følger det også med en vanlig mus i pakken – for nødstilfeller!

For mer informasjon, se www.my-volito.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse