S55 siemens

Annonse


Siemens med ny profftelefon

S55 siemensSiemens hadde invitert journalister fra 23 land til sin største lansering på flere år. Rammen rundt arrangementet var fasjonable Manhattan i New York, og med frihetsgudinnen som pynt utenfor vinduet kunne en stolt direktør Peter Zapf vise frem sine nyskapninger.

Bare èn nyhet for Europa

Hovedpersonen under presentasjonen var S55, men Siemens hadde også trukket frem flere produkter for det amerikanske markedet. Dette er et marked der Siemens til nå har vært så godt som fraværende. Det har de satt seg som mål å endre på, og bare i år har de lagt ut fem nye telefoner for amerikanerne.

Med unntak av PDA-telefonen SX56 dreier det seg om telefoner vi tidligere har sett hos oss, men som nå kommer med støtte for 850/1900 MHz. SX56 er produsert av HTC, og er den samme PDA-telefonen som selges i Europa med helt andre merkenavn.

Uten HSCSD

S55 har MMS, Java, bluetooth, GPRS, fargeskjerm (256), flerstemte ringetoner og full trådløs synkroniseringsmulighet mot PC. Med andre ord alt Ericsson T68i har og litt til. Dessuten er den mindre i volum og har høyere antall bildepunkter i skjermen. I alle fall nesten alt. S55 mangler HSCSD (høyhastighetsdata på oppringt linje).

Kamera med blits

I Norge skal S55 koste rundt 4000 kroner uten abonnement eller subsidier. Da får du også med et kamera til å smette i bunnen av telefonen. Konseptet kjenner vi; knips et bilde og send det til en annen telefon eller en e-postmottager. Nytt er det imidlertid at kameraet er utstyrt med blits!

Blåtann

S55 har bluetooth med talestøtte slik at du kan bruke den med trådløs handsfree. Telefonen kommer på markedet før jul, og innen da skal også et bluetooth handsfree-sett fra Siemens være klar på lager. Har du et tilsvarende sett fra en annen produsent kan du også bruke dette med S55.

Liten og nett

Vi har foreløpig ikke fått telefonen til test, men de tekniske spesifikasjonene gjør at vi ser frem til å gi den en grundig gjennomgang. Så langt får vi nøye oss med å legge til at den har WAP 1.2.1, IrDA og 101×80 punkter fargeskjerm. Vekten er 85 gram og volumet er 69 ccm.

Med andre ord en liten lekkerbisken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse