Annonse


Linux blir penere

KDE er den ene av de to mest kjente grafiske grensesnittene for Linux. Det andre er kalles Gnome. De to leirene er noe i tottene på hverandre for tida. Årsaken er at Red Hat, den største kommersielle distributøren av Linux, har laget et system (Bluecurve) som får begge to til å se ganske så like ut .

Nye ikoner

Dette vil KDE-leiren nå rette på. I begynnelsen av neste måned kommer KDE 3.1, som på informert Linux-hold beskrives som vesentlig forskjellig fra versjon 3.0.

I tillegg til at antallet kjente feil er redusert fra 5000 til 3500 (til sammenligning skal over 65 000 feil ha blitt fikset i SP1 for Windows 2000, påpeker en av våre lesere), kan grensesnittet blant mye annet by på økt støtte for industristandarder som iCards og Microsofts Exchange-servere.

Viktigst er likevel utseendet. 3.1-versjonen bruker et helt nytt ikonsett, kalt Crystal. I tillegg finner vi et nytt bakteppe med navnet Keramik. Til sammen gjør disse at KDE ligner mistenkelig på en blanding av rålekre Apples Aqua-stil og Microsofts mer glorete Windows XP. Ved hjelp av skyggelegging gir grensesnittet et tredimensjonalt inntrykk.

Kanskje design-folket nå også vil få øyene opp for at det finnes ting her i livet som ikke koster penger?

Se flere skjermbilder HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse