Xbox Live

Annonse


Xbox på nett neste sommer

Xbox LiveAlle vil spille online. Det tror i hvert fall både Sony og Microsoft, som begge snakker varmt og mye om hvordan respektivt Playstation 2- og Xbox-eiere skal kunne spille mot hverandre over Internett.

– Vi kan ikke si noe sikkert, men jeg gjetter at vi er online med Xbox i Norge i løpet av mai-juli neste år, sier Microsofts produktsjef i Norge, Espen Gylvik.

Treg bredbåndsutbygging

Årsaken til at det drøyer sånn skal være at det tar tid å gjøre avtaler med de forskjellige bredbåndsleverandørene, men også at enkelte markeder blir prioritert før andre. Xbox kom til Norge i mars i år. Men konsollen ble for lansert i November i fjor i USA, og det er ikke tilfeldig at Xbox Live lanseres ganske nøyaktig ett år etter.

Dessuten er ikke potensialet for utstrakt bruk overveldende her i landet.

– Vi sliter litt her med at vi er det tregeste landet i Norden når det gjelder bredbåndsutbygging. Selv om vi har teknisk mulighet for over 50 prosent dekning, er det under 10 prosent som faktisk har bredbånd installert i dag, sier Gylvik.

Venter på MSN

Et annet forsinkende element er at brukerne naturligvis skal måtte betale for å få spille online, og da må det en solid og sikker teknisk løsning på plass. Denne utvikles nå av MSN, men skal ifølge Gylvik ikke være en Passport-basert løsning.

– MSN holder på å utvikle en helt ny betalingsløsning, og vi kan ikke lansere Xbox Live, før denne er klar, forklarer Gylvik.

Det er foreløpig ikke bestemt nøyaktig hva det vil koste å spille Xbox online i Norge. Men når tjenesten åpner i USA vil amerikanske spillere få kjøpe en startpakke for ca. 450 kroner, som inkluderer ett års spilling, headset med mikrofon, og to spill.

Playstation 2

Egmont Entertainment, den offisielle norske Playstation-distributøren, mener å kunne lansere sin Playstation 2 online-tjeneste før sommeren neste år.

– Vi er i avtaleforhandlinger med nettverksleverandørene nå. Vi håper å kunne lansere i Norge i løpet av første kvartal 2003. Så vidt jeg vet skal tjenesten lanseres i England nå i desember, sier salgssjef Ståle Braathen i Egmont Entertainment til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse