Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lovende nytt MPEG-4 format

Det nye H.264 videoformatet hevder å kunne serverer oss videostrømmer i DVD-kvalitet over nettet, med en langt mer effektiv komprimering enn sine konkurrenter.

Et samarbeid mellom europeiske og amerikanske standardiseringsgrupper, under navnet Joint Video Team, har nå et helt nytt format som skal innlemmes under MPEG-4 (Moving Picture Expterts Group)-familien innen året er omme.

H.264 har visstnok demonstrert sin kapasitet til å streame video i DVD-kvalitet over 1 megabit/s, og hevder å være 33 prosent bedre i forhold til alle nåværende implementerte MPEG-4 løsninger.

Den største begrensningen for H.264 ser ut til å være maskinkraften som kreves for å ta seg av de ganske så tunge algoritmene i komprimeringen.

Microsoft ikke overbevist

MPEG-4, RealVideo 9 og Windows Media 9 konkurrerer side om side på et stadig mer aktuelt marked for effektive videoformater til nettbruk. Og Microsoft er naturligvis ikke overbevist om at H.264 er den beste løsningen.

– Videokvaliteten til MPEG-4 er langt fra «state-of-the-art», for å si det mildt. Windows Media 9 er dobbelt så effektivt, sier en talsmann for Microsoft til ZDNet News.

For mer informasjon om komprimeringsteknologien, se www.videolocus.com