Plextor 24/10/40U

Annonse


Comeback for SCSI?

Plextor 24/10/40UPlextors SCSI-baserte CD-ROM enhet Ultraplex 40x Max ble legendarisk for sin gode ytelse, og er faktisk “still going strong” den dag i dag. Da ser det noe verre ut på CD-brenner fronten, hvor Plextor har benyttet IDE-grensesnittet for alle modeller etter sin 12/10/32S (12x/10x/32x)-modell.

12x brennehastighet er ikke mye å skryte av i disse dager, og selv den mest innbitte SCSI-tilhenger har mest sannsynlig hoppet over til IDE-baserte brennere for lengst.

Kommer i 2003?

En ansatt hos Plextor skal nå ha uttalt at en ny SCSI-basert enhet vil bli tilgjengelig i begynnelsen av neste år. Spesifikasjonene vil visstnok bli annonserte en gang i desember. Hvorvidt dette dreier seg om en CD/DVD-brenner eller en CD/DVD-ROM spiller er foreløpig usikkert.

I forhold til IDE-grensesnittet, belaster SCSI-baserte enheter systemet noe mindre. Det er bl.a. derfor SCSI-baserte harddisker benyttes i kraftige servere.

Du kan lese mer om SCSI i Hardware.nos SCSI-guide(Denne artikkelen er levert av hardware.no.)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse