Annonse


Norsk orm angriper Counter-Strike

– Det er ikke så ofte nye virus eller ormer spores til Norge, sier Henrik A. Vaage, Country Manager i Symantec Norge.

Norsk…men relativt ufarlig

W32.HLLW.Henpeck er riktignok ikke spesielt destruktiv av natur. Ormen sletter ingen filer fra disken din, men forsøker å hente ut CD-nøkler for spillene Half-Life og Counter-Strike. Disse nøklene sendes så videre til en MSN Messenger-bruker (som tydeligvis har desperat behov for CS-nøkler??).

– Viruset har fått kategori 2 av 5, og anses dermed ikke for å utgjøre en stor fare. Dette har ført og fremst nyhetsinteresse fordi viruset kommer fra Norge, sier Vaage.

Spres via Messenger

Ormen forsøker også å oppdatere seg selv ved å koble seg til en webserver som nå imidlertid er nede. Deretter sender den seg selv videre til brukerens Messenger-kontakter, uten å benytte seg av e-postsystemet.

Ikke overraskende kommer Symantecs virusadvarsel med en påminnelse om at du bør sørge for å ha et antivirus-program som overvåker Messenger, og at du bør laste ned de siste virusdefinisjonene for å være best mulig beskyttet.

Mer informasjon om HenPeck finner du på securityresponse.symantec.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse