Telenor-logo 2001

Annonse


Telenor får skattesmell

Telenor-logo 2001Sentralskattekontoret har varslet at de ikke godkjenner et skattemessig tap på 8,6 milliarder kroner i Telenor. Det vil i så fall gi konsernet en restskatt på 2,4 milliarder kroner for 2001.

Aksjesalg årsak

Sentralskattekontoret for Storbedrifter har varslet den norske teleaktøren at de vil foreslå for ligningsnemda at selvangivelsen for konsernselskapet Telenor Communication AS for 2001 fravikes i forbindelse med salget av selskapets aksjer i Sonofon Holding A/S til Dansk Mobil Holding AS. Dersom forslaget går gjennom, må Telenor finne seg i en skattesmell på 2,4 milliarder kroner for 2001.

Godkjenner ikke tap

– Dersom selvangivelsen fravikes på dette punkt, vil det innebære at Telenor Communication AS i første omgang ikke vil få godkjent et skattemessig tap på 8,61 milliarder kroner med den konsekvens at selskapets betalbare skatteforpliktelse for 2001 øker med 2,41 milliarder kroner, heter det i pressemeldingen fra Telenor.

Selskapet understreker i meldingen at et eventuelt vedtak om fravikelse vil påklages.

(Telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse