Annonse


Norton Antivirus 2003 klar for kamp

– Symantec registrerer 10-15 nye virus hver dag. Vi sender ut 12,7 millioner oppdateringer av virusdefinisjoner hver dag, og beskytter nå våre kunder mot over 61 000 forskjellige trusler, forteller Henrik Vaage, Country Manager for Symantec, ved lanseringen av selskapets nye programvaresuite.

Symantec gjør seg klar for den tradisjonelt meget travle høst/vintersesongen på programvaremarkedet med nye versjoner av Norton Antivirus – Norges mest brukte antivirusprogram – såvel som selskapets øvrige programvaretilbud for både erfarne og mindre durkdrevne PC-brukere.

Antivirus 2003

Undersøkelser viser at Norton har kapret over halvparten av antivirus-markedet med sin Norton Antivirus-pakke.

Nytt i 2003-versjonen er blant annet bedre utstyrt for å håndtere nye ormetyper, ved at programmet automatisk overvåker og stopper suspekt utgående e-post fra maskinen din. Dette gjøres på en slik måte at man også vil kunne stoppe virus som har sin egen SMTP-motor innebygd, og dermed ikke er avhengig av Outlook for å spre seg. Tanken er at man på denne måten vil begrense spredningen av fremtidige e-postvirus før viruset er oppdaget og virusdefinisjonen oppgradert.

Ved å passordbeskytte samtlige installasjonsfiler er Antivirus 2003 dessuten sikret mot «anti-antivirus-virus», altså virus som forsøker å avinstallere eller skru av antivirus-programmer, slik som nykommeren Bugbear.

En annen fiffige nyhet i Antivirus 2003 er at du nå kan kjøre programmet direkte fra CD-platen, uten å først måtte installere på PCen du jobber mot. Dette betyr at du for eksempel kan ta med deg CD-en over til naboen, kjøre en virus-scan og desinfisere maskinen hvis nødvendig – uten å installere noe som helst på maskinen hans.

Standardversjonen av Norton Antivirus 2003 koster omlag 590 kroner. En Professional-utgave er også tilgjengelig for ca. 890 kroner, som gir deg lisenser for bruk på to maskiner og i tillegg inneholder funksjonalitet for gjenkallelse av slettede filer og rensing av data.

Programmet finkjemmer nå også meldinger og vedlegg i Instant Messaging-programmer (slik som MSN Messenger).

Personal Firewall 2003

Ellers stiller symantec med nytt brannmurprogram, som gir stram kontroll over all informasjon som går inn og ut av PCen din – enten det er kredittkortinformasjon eller telefonnummer i Messenger eller programmer og trojanere som prøver å koble seg opp på nettet uten din viten.

Personal Firewall 2003 tilbyr også annonseblokkering som skåner deg for pop-ups, pop-unders, og andre typer annonser, og har nye funksjonalitet og varslingssystemer for trådlåse WLAN-nettverk.

Pris: ca. 590,-

Ghost 2003

Norton Ghost er et verktøy for å lagre og gjenopprette disk-bilder, så man kan sikkerhetskopiere og gjenopprette data, og oppgradere systemer på en effektiv måte.

Foruten støtte for nettverksdisker og CD-stasjoner over USB 1.1/2.0 og Firewire, er den største nyheten her at dette er første program i serien med Windows-basert brukergrensesnitt.

Norton Ghost koster omlag 690 kroner, og finnes i 5-brukerpakker for småbedrifter til ca. 2.950 kroner.

Systemworks 2003

Systemworks er en pakkeløsning som inneholder Antivirus 2003, Norton Utilities (som nå ikke lenger finnes som frittstående program), CleanSweep, og Web Tools, som er et nytt verktøy for å fjerne og administrer cookies og annet «Internett-avfall».

I tillegg er GoBack 3 fra Roxio inkludert i pakken, for de som ikke er fornøyd med «System Recall»-funksjonen i Windows XP.

Systemworks 2003 koster ca. 990 kroner. En Professional-versjon koster 1190 kroner, og inneholder samtidig Ghost 2003, Process Viewer, og en PerformanceTest for å måle systemytelse.

Internet Security 2003

Dette er en pakke som kombinerer Norton Antivirus 2003, Personal Firewall 2003, Privacy Control, Spam Alert, og Norton Parental Control.

Norton Internet Security 2003 vil koste omlag 890 kroner når den norske versjonen er klar i november.

Det finnes også oppgraderingsalternativer for alle disse programpakkene, hvis man eier Norton-produkter fra før.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse