Electrofuel (batteri)

Annonse


Metanol-celler tillatt på fly

Electrofuel (batteri)Lenge var det amerikanske samferdselsdepartementet i tvil om de skulle godkjenne brenselcellene, som inneholder metanol. Metanol er, i tillegg til å være svært helsefarlig om det drikkes, også svært brannfarlig.

Generell tillatelse

Men måten metanolen lagres på og den relativt beskjedne mengden det er snakk om, førte til at departementet likevel nå har landet på en generell tillatelse, skriver bladet Business Week.

De nye cellene regnes som et framtidig alternativ til dagens batterier, både i bærbare PC-er, mobiltelefoner og PDA-er. Foruten en levetid som kan strekkes til flere måneder ved vanlig bruk, kan cellene enkelt etterfylles omtrent som en bensintank.

Flere typer

De metanol-holdige cellene er bare én av mange typer brenselceller. Teknologien ble oppdaget av William Grove så langt tilbake som 1839. I 1960 utviklet NASA den første kommersielle cellen. I dag holder mange teknologi-gaiganter på med utviklingsporsjekter, og bransjen generelt synes å ha stor tro på den «nygamle» teknologien.

Les mer om brenselceller på Fuelcelltoday.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse