Annonse


Platebransjen vil skape P2P-kaos

Det har lenge vært snakk om at platebransjen med RIAA i spissen har vært desperate i kampen mot piratkopiering og fildeling generelt.

Mange har hevdet at de bruker feil metode, og heller bør belønne de som kjøpe musikk i stedet for å straffe de som ikke gjør det.

Ødelegger bare litt

Metodene som er lagt frem av RIAA for å bekjempe fildelingen er todelt. For det første skal de overflomme nettverkene med «lure-filer» som ikke inneholder noen ting, men som allikevel opptar brukernes båndbredde. Slik må man kanskje laste ned en sang ti ganger før man finner en fil som faktisk inneholder sangen.

Metode nummer to er å bruke sporingsprogrammer som kan blokkere en brukers harddisk slik at ingen får lastet opp filer på disken.

Skepsis

Det er selvsagt mange som reagerer på forslaget. Mange kongressmedlemmer mener at RIAA vil ta helt av og blokkere mange uskyldige PC brukere med metodene sine.

I tillegg regner mange med at alles bruk av Internett vil bli påvirket av et stadig eskalerende rotterace mellom RIAA og P2P nettverkene.

Det er uansett relativt liten tvil om at RIAA og deres medlemmer vil bli lagt for hat av og boikottet av mange fans hvis de får gjennomslag for sine militante fremgangsmåter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse