State of Emergency ill.

Annonse


– Voldsspill bra for folk flest

State of Emergency ill.The Free Expression Project mener rettsinstanser bør akte seg for å ta for god fisk at dataspill med voldelig innhold resulterer i voldelig oppførsel. Slike konklusjoner trekkes nemlig utav dubiøse og lite etterrettelige forskningsrapporter, uten at det finnes vitenskapelig grunnlag for å kategorisk hevde noe slik, mener forskerne.

På den imponerende deltakerlisten til prosjektet finner vi et et tredvetalls akademikere fra forskjellige universitet og forskningsmiljøer over hele verden.

Statistisk tortur

I en nylig offentliggjort appell til amerikansk ankerett, hevder de at forskningsdata som har blitt samlet på dette feltet altfor ofte blir utsatt for «statistisk tortur» til det «tilstår» noe som lar seg er publiserbart i vitenskapelige tidsskrifter – for eksempel at vold i dataspill fører til voldsutbrudd blant de som spiller.

Blant annet slår de fast at: «For et relativt lite antall utsatte ungdommer vil de kriminelle fremgangsmåtene som beskrives i en film kunne inspirere til å kunne inkludere detaljer i en voldelig handling. Men for et langt større antall vil den samme voldsverket være avslappende, terapeutisk, eller simpelthen underholdende.»

– Mangler vitenskapelig hold

The Free Expression Project reagerer kraftig på det de kaller en ufortjent forhåndsdømming og lynsjing av medievold, og kritiserer «forskere» som med stor sikkerhet mener å kunne etablere en årsakssammenheng mellom underholdningsvold og aggressivitet – uten at det finnes vitenskapelig grunnlag å basere dette på.

«Slike hypoteser virker til en viss grad forlokkende, men forsøk på å redusere de mange effektene av kunst og underholdning til numeriske mål og kunstige lab-eksperimenter vil neppe kunne gi særlig nyttig innsikt i hvordan folk faktisk bruker populærkultur, » heter det i dokumentet publisert på fepproject.org.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse