Annonse


Fargemobil til 699,-

Panasonic GD 67 er en telefon som funksjonsmessig plasserer seg litt over midten av tabellen. Her er det verken Bluetooth eller Java, men til gjengjeld har GD 67 en fargeskjerm med 256 farger, GPRS og polyfoniske ringetoner (16 kanaler). Panasonic GD 67 har også EMS, som er et format for sending og mottak av SMS med grafikk og ringetoner. Du kan også laste ned ringetoner, spill, logoer, bakgrunnsbilder og annen moro til GD 67.

Høyttalende

Og det slutter ikke med dette. Telefonen har stemmestyring, kalender med alarmer, og en funksjon som kalles desktop handsfree. I praksis betyr det at du kan legge telefonen på skrivebordet og bruke den som høyttalende bordtelefon.

Tapetsér telefonen!

En av gimmickene ved denne telefonen finner vi på baksiden. Når vi snur telefonen har den et gjennomsiktig batterideksel. Her er det meningen at du selv skal kunne legge inn det bildet du ønsker å ha på telefonen din.

Egentlig er dette ganske smart, ettersom det lar deg endre utseende på telefonen uten at du behøver å kaste bort penger på løse plastdeksler. Ulempen er at du bare kan endre telefonens bakside.

Klangfull

GD 67 er på ingen måte Panasonics første telefon med polyfoniske ringetoner. Selskapet var ett av de første som innførte dette, men salget av de tidligere modellene tok aldri av her i Norge. Dessuten er lyden i dagens telefoner atskillig rikere enn den lirekasseaktige pling-plongen vi har hørt tidligere.

»Svenskeknapp»

Størrelsesmessig er GD 67 en tanke større enn Ericsson T68. Skjermen er imidlertid like stor, og fargegjengivelsen bedre enn på svensken. Telefonen har også en navigasjonstast som minner mistenkelig om knappen på T68.

Vanlige kunder kan være glad for at de ikke får med seg emballasjen som presse-eksemplaret kom i…

Men Panasonics GD 67 er ikke en profftelefon for kresne businessbrukere. Her er det mye plast, og telefonen har verken IrDA eller Bluetooth som lar deg koble den til en PDA eller laptop.

Lavprismodell

Men så betaler du heller ikke for mer enn du får. Veiledende pris er satt til 2.500 kroner. I skrivende stund selges imidlertid GD 67 for 699 kroner på El-kjøp. Prisen forutsetter riktig nok at du tegner abonnement hos Sense (18 mnd). Vi pleier normalt å være tilbakeholdne med å uttale oss om tilbudspriser, men tillater oss denne gangen å beskrive dette som et røverkjøp.

Tilsvarende pris med abonnement fra Telenor er 2299,-. Da har du imidlertid ingen bindingstid.

Med funksjonsrike fargetelefoner til under 1000-lappen skal det bli tøft å finne gode grunner til å velge en telefon med gråtoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse