Annonse


XBOX-TEST: Chase

Du spiller Chase Coronado, en av Hollywoods beste stuntsjåfører. Spillet tar oss gjennom fem filminnspillinger, på tilsammen et tyvetalls forskjellige scener.

Og her skal det hoppes, skytes, kræsjes og eksploderes til den store gullmedaljen.

For hver scene er det en mengde målsetninger og kriterier som må oppfylles for at du skal få poengene dine. For eksempel kan det være snakk om å kjøre så og så lenge på to hjul, gjøre et visst antall «barrel-rolls» når du hopper, eller samle diverse gjenstander som dukker opp i løypa du kjører gjennom.

Når du har opparbeidet deg et visst antall poeng, som så og si alltid vil innebære at du kjører gjennom scenen et par ganger, vil du få tilgang til nye baner og biler.

Sprukne Hollywood-drømmer

Rent grafisk er Chase middelmådige saker til Xbox-spill å være. Detaljnivået er relativt lavt, og det oppstår gjerne hakking og små forsinkelser der det absolutt ikke burde forekomme.

På plussiden har du fem ganske så varierte filmsett å kjøre rundt og gjøre triks i. Men fantasifull level-design til tross, så er det et eller annet grunnlegende «feil» ved hele spillopplevelsen som jeg best kan beskrive som en slags «plastikk-følelse».

Uansett om man blir utstyrt med en superrask sportsbil eller en gammel doning fra 30-tallet, virker det likevel som om du styrer en leketøysbil i Legoland, hvor ingenting oppfører seg helt som man forventer seg. Du kan kjøre rett gjennom trær, busker og lyktestolper, som blir gjennomsiktige så snart du kommer i nærheten, mens håndteringen av kjøretøyene verken faller innunder kategoriene realistisk eller komfortabel.

Ellers har replay-funksjonen stort sett bare dølle kamerabevegelser og vinkler å tilby, multiplayer er en vits, og det mangler generelt på de helt store utfordringene.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Chase er ingen Stuntman…

Chase klarer dessverre ikke å levere en heidundrende kjøretur gjennom en stuntsjåførs spennende og utfordrende karrière. Til sammenligning tar Stuntman på Playstation 2 utgangspunkt i mer eller mindre nøyaktig samme idé, men klarer av en eller annen grunn å gjøre et underholdende spill utav det hele.

Det ligger nok muligens en ettermiddags moderat underholdning eller to i Chase, men den store kjøregleden er vanskelig å spore opp…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse