Linux lion virus

Annonse


Linux-hacker arrestert

Linux lion virusArrestasjonen skjedde 19. september, og har vakt bestyrtelse innen de såkalte «white hat»-miljøene – hackere som regner seg som «snille».

De påpeker at 21-åringen verken lagde viruset eller spredde det på nettet. Alt han gjorde var å skrive T0rnkit, programmeringsverktøyet som noen andre brukte til å lage blant annet ormen som er kjent under navnet Lion..

Angriper BIND

T0rn, som også er kjent under navnet Lioner en orm som angriper Linux-servere med BIND-programvare. Den første utgaven var nokså primitiv. Den stjal passordet til serven og sendte det videre i kryptert form til et nettsted i Kina. Herfra kunne hackere med onde hensikter og riktig krypteringsnøkkel hente passordene, for deretter å logge seg inn på de infiserte serverne og gjøre ugagn.

Seinere har det kommet nye og slemmere varianter. Ormer laget med T0rnkit regnes i følge SecurityFocus som den alvorligste trusselen mot Linux-maskiner og -systemer verden over. Men en nykommer, «Slapper», er i ferd med å hale innpå.

Ikke siktet

21-åringen har blitt anholdt som følge av Storbritannias nye antihacker-lovgivning, som gir politiet utvidete fullmakter i forhold til datakriminalitet. Han er ikke formelt siktet , og er nå sluppet fri. Men politiet etterforsker fortsatt saken.

I britisk presse har det blitt antydet at 21-åringen handlet på opprag fra kinesiske myndigheter, som i enkelte etterretningskretser antas å stå bak hackerangrepene. Det er imidlertid ingen ting i politiets etterforskning så langt som tyder på at dette er tilfelle.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse