Laptop sikkerhet lås

Annonse


Organisert sikkerhet

Laptop sikkerhet lås

Organisasjonen har jobbet sammen i over et år allerede og regner med å kunne offentliggjøre en foreløpig retningslinje allerede tidlig i 2003.

Organisasjonen er et initiativ fra Microsoft, men blant medlemmene finner vi i dag en rekke tungvektere innen sikkerhet.

Begrenset plikt

De opprinnelige medlemmene var Microsoft, @stake, Guardent, Bindview and Foundstone. De var for en retningslinje som sa at offentligheten egentlig ikke trengte å få vite all verden om svakhetene i for eksempel Windows.

Senere har flere selskaper blitt med som har et helt annet syn på saken. Caldera/SCO, Oracle, SGI, Symantec og Network Associates mener at dersom programvareprodusenter får for frie tøyler i forhold til hva som må opplyses, vi de miste fokus på å utbedre feilene.

På den annen side vil begrensede opplysninger om feil og svakheter føre til at virusmakere og hackere får servert sine inngangbilletter på sølvfat.

Stadig viktigere

-Det blir stadig viktigere, både for infrastrukturen og den enkelte bruker at programvare de kjøper er mest mulig sikker, sier John Pescatore, sjef for Internett-sikkerhet hos Gartner Group.

-Men når feil blir avdekket må de utbedres snarest mulig. Det er avgjørende at det hersker en enighet blant utviklere om hvordan dette adresseres, sier han til vnunet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse