Annonse


3D uten briller

I 1973 kom Sharp Electronics på markedet med verdens første masseproduserte LCD skjermer for kalkulatorer. Mye har skjedd siden den gang, og nå tar Sharp oss nok ett steg inn i fremtiden.

Mange selskaper har vært inne på ideen om å lage LCD skjermer som lar oss se i 3D uten briller. Men selv om disse kan masseproduseres, vil vel de færreste av oss kjøpe ekstra skjermer for å se film eller spille dataspill.

Bytter modus

Det Sharp har funnet opp nå er en skjerm som ganske enkelt kan veksle mellom 2D og 3D. 3D effekten skapes ved at lyset fra skjermen blir styrt slik at hvert øye mottar bilder med små forskyvninger i forhold til hverandre.

Denne teknologien er velkjent når det gjelder utvikling av 3D og kalles for en «parallax barriere». I Sharps nye LCD skjermen kan denne gjøres gjennomsiktig slik at lyset passerer gjennom uten å bli manipulert, og dermed skape et normalt 2 dimensjonalt bilde.

Langt igjen

Sharp har enda igjen å finne ut hvordan de kan få masseprodusert LCD skjermene. De forsøker i disse dager å sette sammen et konsortium av produsenter og innholdsleverandører som skal hjelpe til å skape et marked for teknologien.

Du kan lese Sharps pressemelding og få en redegjørelse for teknologien her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse