T600

Annonse


Sony Ericsson T600

T600 Selv om likheten med Ericssons T66 er slående er det gjort grep som får dette til å fremstå som en langt mer eksklusiv telefon.

Forbedringene er først og fremst kommet på designet. Fargene er bedre avstemt, og tastene har åt ny utforming. På toppen av telefonen er det kommet et feste for snor, slik at telefonen kan bæres i en medfølgende stropp. Denne stroppen er imidlertid for kort til at du kan bruke den til å bære telefonen rundt halsen.

Tastene på Sony Ericsson T600 fremstår ved første øyekast som små. Det er de også, men i praktisk bruk er de faktisk lette å betjene. En av årsakene til dette er at det er god avstand mellom tastene. Dessuten har tastene presis respons med god tilbakemelding på alle tastetrykk. Tastene er også relativt høye og med god friksjon. Kort sagt – tastestørrelsen er ikke noe problem selv for menn med relativt kraftige hender.

Menysystemet på T600 er bygget opp på samme måte som på tidligere Ericsson modeller. Du går inn i menyen ved å velge piltast til høyre eller venstre og blar deg frem til den mappen du vil inn i. Ved å taste ”Yes” får du opp listen over funksjoner under den enkelte mappe. Så velger du undermeny ved hjelp av de samme piltastene, eller du kan navigere direkte ved hjelp av talltastene.

T600 har fem ulike spill, og med fire gråtoner på skjermen er dette til dels god underholdning. Særli gir bilspillet assosiasjoner til de gode gamle dager med Atari og Commodore 64, til tross for at det her ikke er mulig å få bilen til å hoppe…

Vi har valgt å klassifisere T600 som en Mid-end-telefon. Funksjonsmessig hører den kanskje like mye hjemme i startklassen. Telefonen har verken GPRS eller Ir-port. Den kan heller ikke sende eller laste ned MMS (Multimediameldinger).

Men T600 har kalender og EMS (Tekstmeldinger med grafikk og ringetoner). Dessuten er det en trebåndstelefon med kalender og 5 ulike spill. En egen knapp gir direkte tilgang til flere snarveier, og holder du venstre piltast inne i et par sekunder kobles du direkte til Internett. Tilsvarende får du frem telefonboken ved å trykke og holde på høyre piltast.

Lyden i T600 er overraskende god, og selv om mikrofonen kommer ganske langt bort fra munnen når du snakker er også talekvaliteten upåklagelig. Den du snakker med blir ikke unødig plaget av bakgrunnsstøy.

T600 kan sende det som kalles SMS-chat. I praksis er dette SMS-meldinger som listes fortløpende i displayet slik at du kan følge en ”samtale” ved å bla deg frem og tilbake i SMS-listen. Meldingene du sender som SMS-chat lagres ikke i SIM-kortet, så det er ingen fare for at samtalen stopper opp med det samme fordi SIM-kortet er fullt.

For SMS-ere kan vi ta med at telefonen ikke er plaget av forsinkelser ved tasting, slik vi så på en del tidligere modeller. Telefonen har også ordbok (T9) for den som foretrekker dette.

Skulle vi kommet med noe ønske i forbindelse med den videre utviklingen av T600 så må det være at den får støtte for synkronisering av kalender og adresseregister mot Outlook. Vi kunne selvsagt ønsket oss GPRS, Java og fargeskjerm også, men da ville det straks dreie seg om et helt annet produkt. Slik T600 fremstår i dag er det en telefon som har alt du trenger for tale og tekst, i tillegg til at veiledende pris er lavere enn på T66.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Liten og lett
  Trebåndstelefon
  Bra design
  Ikke GPRS
  Kan ikke synkroniseres mot Outlook

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 15 min 4 t 15 min 3 t 45 min 6 4 24
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 130 t 172 t 151 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 59 g 59 g   7 6 42
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 5 45
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
  Størrelse 63 cm3 8 6 48
  Tekniske finesser 7 5 35
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 6 5 30
  Veil. pris inkl. moms 2990 kr. 6 4 24
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Erfaren
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 3 9
  WAP display, lesbarhet 1 5 5
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 3 6
  WAP Antall bokmerker 25 1 5 5
  WAP Totalinntrykk 4 3 12
  Resultat 459

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  !
  Sony Ericsson anslår prisen til mellom 2.500 og 3.000 kroner.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse