Tidsreise klokke

Annonse


Klokke beregner forsinkelser

Tidsreise klokkeDet er full stopp på E18, t-banen har strømbrudd og NSB er ikke i rute. Da er det ikke noen vits i å stampe i bilkø, fryse beina av seg på en perrong eller slå floker mens du prøver å lese avisa på en bussholdeplass.

Det er rett og slett bedre å få seg en times ekstra søvn mens resten av byen banner seg langsomt gjennom kaoset på vei til jobb.

Våkne når tida er inne

Slik har forskeren David Hunt ved Brunel University tenkt når han har utviklet vekkeruret som selv beregner når det er fornuftig å våkne til en ny dag.

Klokka laster ned relevant trafikkinformasjon fra nettet. Hvilke kilder som brukes, kan du bestemme selv. I Norge kunne vi for eksempel tenke oss at klokka ville kunne bruke data fra Trafikanten.no, NSB.no eller P4s informasjon om biltrafikken.

Kan viderutvikles

Til BBC sier Hunt at det bare er fantasien som setter grenser for hva en videreutvikling av klokka kan føre til.

– Den kan forsyne folk med raskeste rute til jobben, informere kolleger om at du blir forsinket og gi deg definerte alarmer som varsler om når flyet, toget eller bussen din går, sier Hunt.

Han forteller at han nesten ble skremt over hvor nøyaktig klokka var da han testet den selv noen morgener før han skulle på jobb.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse