Elektronisk Kart

Annonse


Kjører seg vill med nettkart

Elektronisk KartWired.com har spurt en del av brukerne til kartselskapet MapQuest. Resultatet er lite flatterende.

Skrekkhistorier

Et par måtte utsette bryllupet fordi brudgommens foreldre kjørte seg vill. En annen kom for seint til middag med sin nye flamme. Og en tredje kom tragisk nok for seint til bestevennens begravelse.

MapQuest har kart over millioner av steder over hele verden. De er såpass bra at de kan matche Aftenposten og Trafikantens lokalkart over smågater i Oslo. De har slet ikke plassert Grünerløkka på Lyskaer – eller omvendt.

Men amerikanerne klager over at de ikke finner fram, verken i San Francisco eller Winnipeg. Og USA ville ikke vært USA om ikke en eller annen før eller seinere saksøker et kartsted for tapt arbeidsfortjeneste, tort og svie og/eller personlig lidelse som følge av feil ruteopplysninger.

Feil detaljer

– Problemet er at MapQuest ofte tar feil når det gjelder de viktige detaljene som omkjøring, enveiskjøring og avkjøringer fra motorveier, sier en bruker.

MpaQuest innrømmer overfor Wired at de ikke klarer å følge med på alt som skjer i geografien der ute. Tjenesten må derfor betraktes som en veileder på veien, ikke som en eksakt stifinner, hevder de.

En påstår til og med at hun aldri har sett noe helt riktig kartutsnitt fra MapQuest.

23 millioner brukere

Daglig er det 23 millioner som bruker MapQuest. De har mange konkurrenter, som muligens ikke er så mye bedre (eller verre). Her er noen av dem:

Yahoo Maps
Mapblast.com
Lycos Maps
Maps.com
Expedia Maps

I Norge:
Trafikanten (bare Oslo og omegn)
Hvor.no
Aftenposten kart
Statens Vegvesen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse