Apple-logo

Annonse


Kalender fra Apple

Apple-logoDe store nyhetene sto ikke akkurat i kø da Apple-sjefen Sterve Jobs leverte sin hovedtale på åpningen av Apple Expo i Paris i går. Han kunne fortelle om en ny digital kalender (gjesp), om Rendezvous (allerede applaudert nettverksrutine mot Windows) og mer om OS X 10.2.

Grått bilde

Selv om Jobs hadde sin sedvanlige entusiasme i behold, ser bildet nokså grått ut for Apple. I går ble det kjent at Linux nå er mer populært enn Mac OS på verdensbasis. Samme undersøkelse fra analyseselskapet IDC viste også at Apple er i ferd med å miste fortfestet både hos studenter og innen grafisk industri.

Hvem sitter så Apple igjen med? Trolig luksus-kunder som synes PC er kjedelig og som gjerne vil ha en mer elegant og designvennlig løsning på de daglige IT-utfordringene. Samt bruke datamaskinen som et digitalt sentrum, med sømløs forbindelse til mobiltelefon, PDA, digitalkamera, videokamera og ikke minst den supre hardiskebaserte MP3-spilleren iPod.

IT-verdenens B&O

Vi snakker om et velbeslått og selvstendig privatmarked som er vanskelig å overbevise. De fleste velger uansett PC for å dekke ovennevnte behov. Rett og slett fordi alle andre gjør det.

Mac er pent å se på og med visse forbehold enkelt å bruke- det kan ingen ta fra Jobs og Apple. De har blitt et slags Bang & Olufsen for den digitale dessertgenerasjonen. Og vil trolig holde seg der i overskuelig framtid.

Kalender for OS 10.2

Kalenderen iCal kan lastes ned gratis fra Apple.com. Applikasjonen kan bare brukes med siste utgave av OS X, versjon 10.2 (også kalt Jaguar). Den kan brukes lokalt, men også sammen med Apples betaltjeneste .mac eller en WebDAV (Web-based Distributed Authoring and Versioning) server.

Apple forkynner samtidig at det fra 1. januar ikke lenger vil bli levert Mac-modeller som kan boote i det gamle operativsystemet. OS 9 vil fortsatt ligge der, men bare være tilgjengelige som såkalt Classic-miljø, en oppstartsmodul for eldre programmer inne i OS X.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse