Annonse


Sniktitt: GTA Vice City

Det siste årets definitive bestselger på Playstation 2 var Grand Theft Auto 3. GTA 3 som satte nye standarder for både gameplay og grafikk, og fikk kanskje ufortjent mye oppmerksomhet for sitt voldelige innhold – som igjen førte til økt salg og interesse for spillet.

Og nå er altså oppfølgeren klar: GTA: Vice City. Importør KE Media har satt lanseringsdatoen for Playstation 2 til 8 november i Norge, altså i god tid før julerushet.

– Etterspørselen er mye større enn den noensinne var for GTA3. Vi har forbrukere som ringer inn til oss hver eneste dag og lurer på når spillet kommer, sier salgsdirektør Carsten Ebbrecht i KE Media til ITavisen.no.

Lanseringen av spillet suppleres samtidig med utgivelsen av en massiv spill-soundtrack på 7 CDer (!), spekket full med 80-tallsmusikk fra artister som Judas Priest, Blondie, Flock of Seagulls, Kool and the Gang, Grandmaster Flash og Cutting Crew.

Miami Vice

Du spiller igjen freelance-gangster i en amerikansk storby, men denne gang er handlingen lagt til et Florida- og Miami-aktig miljø, med mye sol, neonlys, og tunge Miami Vice-overtoner.

Vice City skal være tre ganger så stor som byen i GTA3, og vi skal få muligheten til å boltre oss på hele spillområdet fra første stund. I tillegg blir vi lovet flere våpen og kjøretøy, inkludert helikopter, båter, og golfbiler.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Du finner spillets offisielle hjemmesider på rockstargames.com/vicecity, med både filmer og flere screenshots.

Voldelig som alltid

Til tross for mye kritikk mot voldsnivået i GTA3, og til og med en nå henlagt anmeldelse fra barneombud og forbrukerråd, forsikrer importøren at voldsinnholdet i Vice City vil være omtrent det samme som i forgjengeren.

Blant de nye våpnene i Vice City finner vi motorsag (Scarface, anyone?), hammer, og M60 maskingevær.

KE Media er ikke synlig bekymret over muligheten for nye anmeldelser, og mener saksgangen da dette sist ble brakt på banen var noe pussig.

– Det er veldig merkelig. Vi har aldri hørt noe fra verken barneombud eller forbrukerråd, til tross for at vi har forsøkt å få en dialog i gang. Anmeldelsen fikk vi først se da vi selv kontaktet norsk politi, sier Ebbrecht til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse