Annonse


Motorola v.70

I high-end-kategorien vektlegger vi funksjoner som Bluetooth, IrDA og High-speed. V.70 har GPRS, men vi har under sterk tvil valgt å plassere den i klassen mid-end.

Dyr

Er du interessert i en Motorola v.70 må du bla opp nærmere 6.000 kroner. En ganske frisk pris for denne telefonen, som funksjonsmessig ikke er annerledes enn fetter v.66. Sistnevnte får du rundt 1.000 kroner billigere.

Nå er det flere modeller fra Motorola i denne prisklassen. V.-modellene 60, 66 og 70 har alle samme funksjonalitet. V. 60 har dual display (en liten ekstra skjerm på lokket) og er utstyrt med deksler i metall, mens v.66 har en liten plastkile du kan skifte ut om du ønsker en annen farge på denne.

Nydelig

Designet på v. 70 skiller seg unektelig ut. Vi har i alle fall aldri sett noen gå så langt i å innføre en helt ny formfaktor på en mobiltelefon. V.70 svinges åpen, og skjermen er synlig hele tiden. Klaffen glir lett til side, men er i begynnelsen litt uvant å håndtere.

Det pussige er at Motorola har laget en så lekker telefon uten å forbedre menysystemet. Det er riktig nok langt bedre enn hva vi så for bare et par år siden, men fortsatt virker menyene uoversiktlige og lite intuitive. Du kan imidlertid velge de funksjonene du bruker oftest og legge dem inn i din egen meny.

Kompass

Telefonen, som minner om noe mellom en fastnøkkel, en digital klokke og et kompass, har også utvendig antenne. Denne faller naturlig inn i designet og virker ikke spesielt skjemmende. Den har imidlertid en tendens til å henge fast i lommeforet når telefonen ringer.Modellen vi testet hadde god radiofølsomhet. Telefonens metallchassis forhindrer designerne i å legge antennen inn i telefonen, og designere og ingeniører er kommet til et kompromiss som er til å leve med.

Små taster

Lokket på telefonen skyves til side ved anrop. I åpen tilstand blir avstanden mellom høyttaler og mikrofon langt kortere enn på Motorolas klapp-telefoner. Lyden er det like vel ikke noe å utsette på. Telefonen ligger godt i hånden, men de forkrommede tastene er små og glatte. Dessuten sitter de tett. Samtlige 15 taster (hvorav en er dobbel) er plassert innenfor et område på under 11 cm2.

V.70 har GPRS, men mangler IrDA. Kabelen du trenger for å koble deg til PC-en er ekstrautstyr, og denne er du også avhengig av om du vil synkronisere telefonens kontaktlister og avtalebok mot en PC.

Talestyring

Men telefonen lar seg i det minste synkronisere, og du kan ha inntil 1000 kontakter i telefonens kontaktregister. V.70 lar deg også sende gruppe-SMS til inntil 10 personer. Som på de foregående modellene er v.70 utstyrt med talestyring.

Men som blikkfang er telefonen helt konge, og bytter du ut den blanke sølvringen mot en i gull (ekstrautstyr) ser den enda ett hakk mer eksklusiv ut. I alle fall til du åpner telefonen og bakgrunnsbelysningen rundt tastene kommer på. Her ser det ut som om designerne har latt noen unger tegne bakgrunnsbelysning med neontusj. Det er synd, for en så dyr og elegant telefon fortjener bedre.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Lekkert design
  Liten og kompakt
  GPRS
  Stiv pris

  Knøttsmå tegn i displayet
  Små taster

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 35 min 3 t 35 min 3 t 35 min 8 4 32
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 145 t 145 t 145 t 8 5 40
  Vekt med standardbatteri 83 g 83 g   10 5 50
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 7 70
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 4 32
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 71 cm3 10 6 60
  Tekniske finesser 10 5 50
  Skjerm 9 4 36
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 5900 kr. 4 3 12
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 3 3
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 2000 bytes 2 3 6
  WAP Antall bokmerker 15 1 3 3
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 503

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse