Annonse


PS2-TEST: Stuntman

De som kjenner Driver-serien og Destrucion Derby, har muligens en viss anelse om hva det er rimelig å vente seg av Stuntman – det siste spillet fra Reflections.

Hvis du gjettet «heftig bilkjøring og ville stunts», så har du naturligvis helt rett.

Men…bare for å si det først som sist – det er for kjipt når man har et fullstendig utmerket Driving Force PS2-ratt, og så viser det seg at det faktisk ikke lar seg benytte med et av årets hotteste bilspill.

Men ratt-skuffelsen til tross, er det likevel vanskelig å ikke falle pladask for Stuntman, hvor du trer inn i rollen som stuntsjåføren som i løpet av spillets gang må assistere i innspillingen av et halvt dusin filmer verden over – med arena-baserte stuntshow som ekstrajobb mellom filmjobbene.

Utfordrer

Noen vil nok finne dette spillet for vanskelig – jeg velger å kalle det utfordrende. Det er nemlig slik at ingen av stuntene du blir bedt om å utføre er direkte enkle, og så og si samtlige innebærer store doser innøving og finpirking før du klarer å utføre de til regissørens tilfredsstillelse. Det er ikke uvanlig å måtte benytte en time – eller kanskje flere – på å spille det samme stuntet om og om igjen…frustrerende nok, kanskje, men til syvende og sist kommer du til og klare det, og da er tilfredsstillelsen desto større.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Belønningene for å gjennomføre gode stunts er også hensiktsmessig lagt opp: før hver «scene» får du se noen filmsnutter hvor stuntet blir forklart, og når du endelig er ferdig med alle scenene i en film, får du se det ferdige produktet: en skikkelig filmtrailer i Hollywood action-stil. hvor forhåndsgenererte filmsekvenser blandes inn med forskjellige utvalgte opptak fra dine egne prestasjoner – veeeldig tøft!

Nok en dimensjon tilfres spillet ved at du har tilgang til en stor stuntbane, som du selv kan utruste med og sette opp for diverse halsbrekkende triks – men først må du spille en god stund i «career»-mode for å få lov til å bruke flere biler, flere ramper, flere hinder, flammeringer, osv…

Sett av noen uker

Det er mye god spilletid i Stuntman, og det kreves en tålmodig spiller for å kunne nyte alle aspektene ved spillet fullt ut. Er du sugen på å bruke de neste par ukene i dyp konsentrasjon foran fjernsynskjermen, er Stuntman definitivt verdt å traske ned på spillsjappa for.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse