Usynlig skjerm

Annonse


Slutt på sniktitting

Usynlig skjermMeningen er at sensitiv informasjon skal bli gjort utilgjengelig for nyskjerrige øyne. I en vanlig LCD monitor er det et filter som blokkerer noe av det lyset som som går gjennom flytende krystaller. Det som gjør at vi ser noe på skjermen er at ulike områder på skjermen defineres i lys og farger.

Filter briller

Dette filteret som «sorterer lyset» i skjermen er nå flyttet til brillene. For de som ikke har på seg slike briller vil det se ut som om du jobber på en helt hvit skjerm.

Sikkerhetsrisiko

Markus Kuhn, ekspert ved Cambridge universitet, hevder at det er en høy sikkerhetsrisiko ved brillene. Selve teknologien er forholdsvis lett å implementere, og advarer at alle som kan få fatt i et par briller med rett konfigurering fort kan utgjøre en sikkerhetstrussel.

Et par 3D briller kan også enkelt gjøre informasjonen på skjermen synlig. Ulikt filter på hvert øye gjør at en ved å tippe hodet 45 grader til siden enkelt kan se hva som måtte stå på skjermen.

Det er forventet at skjermen kommer på markedet mot slutten av året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse