Annonse


Tungt for Psion

Psion satser først og fremst på trådløse mobile enheter gjennom sin virksomhet Teklogix. Her ser man ingen tegn til bedringer i markedet, men regner like vel med å tjene penger i inneværende år.

Taper mindre

Psion taper fortsatt penger. Med et negativt resultat på 15,4 millioner pund før skatt fortsetter den lange nedturen. En rekke tiltak har vært gjennomført for å bedre resultatet, og pengene forsvinner ikke like raskt som før. I samme periode i fjor var tapene på 54,4 millioner pund.

Samtidig gikk omsetningen ned med omlag 30 prosent.

Redusert investeringsvilje

Problemene for Teklogix gjenspeiler bedriftenes reduserte investeringer i IT, melder Psion. Problemene er særlig omfattende i Nord-Amerika, og Teklogix har gjort det bra i vanskelige markeder, sier Psion.

Psion er også grunnlegger av Symbian, et selskap som jobber med operativsystemer for mobiltelefoner. Foreløpig er omsetningen av mobiltelefoner med Symbian OS så liten at det ikke gir noen avkastning. Først når markedet for slike telefoner passerer en omsetning på 15 millioner pund årlig vil Psion begyne å tjene penger på Symbian.

Slutt for PDA-produksjonen

Psion har sluttet å produsere PDA-er, og har heller ingen planer om å ta opp igjen denne produksjonen. De sier like vel at de fortsatt vil ha reservedeler og drive vedlikehold på eksisterende modeller.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse