Flydata

Annonse


Bærbart kan bli forbudt på fly

FlydataUWB ble utviklet av militæret. Teknologien brukes til høyhastighets kommunikasjon, men har kort rekkevidde. Signalet den sender ut er svært kortvarig, men bruker stor båndbredde, dette gjør at den forstyrrer anti-kollisjonsystemet ombord i flyet.

Man kan også risikere at UWB vil forstyrre satelitt-baser som tårnet bruker ved innflygning.

Totalforbud

Et totalforbud mot all bruk av PC og PDA vil være nødvendig fordi flypersonalet ikke er kvalifisert til å vite om PC’en er av den gamle eller nye sorten. En talsmann for CAA, storbritanias flysikkerhets regulator, sier at det må ytterligere tester til før et eventuelt forbud vil tre i kraft.

Trådløs kommunikasjon

Selv om UWB tilsynelatende ikke kan brukes i luften, betyr det ikke at systemet ikke vil virke utmerket på bakken. Intel er et av selskapene som har meldt sin interesse for å utvikle UWB teknologien til bruk av trådløs, høyhastighets kommunikasjon.

Teknologien vil mest sannsynlig bli tatt i bruk om 1-2 år, så i mellomtiden får vi nøye oss med bluetooth teknologien om vi vil kommunisere helt trådløst.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse