Låst cd 2

Annonse


JVC med «skikkelig» kopisperre

Låst cd 2I samarbeid med utvikleren Hudson Soft annonserer JVC nå en helt ny løsning som skal forhindre CD-kopiering. JVC hevder at teknologien «går til roten av problemet», og har følgelig døpt systemet Root.

Innholdet på Root-beskyttede palter er kryptert, slik at de ikke kan leses uten en krypteringsnøkkel. Denne nøkkelen ligger også på platen, og kan leses av vanlige CD-ROM stasjoner – men dagens CD-R/RW brennere skal ikke være i stand til å skrive nøkkelen til en eventuell kopi.

Krypteringen er forskjellige for hver plate, og skal være gjemt på forskjellige steder hver gang en ny plate presses.

JVC sier de vil tilby å beskytte plater på denne måten til sine kunder, og har allerede begynte å teste systemet kommersielt i Japan. i>Root skal lanseres i USA i løpet av oktober. Planer for Europa er foreløpig ikke kjent.

Bedre beskyttelse?

De siste årene har det dukket opp en rekke løsninger som skal forhindre kopiering av CD-plater, og flere av dem har nådd markedet innbakt i kommersielle utgivelser. Men samtlige har likevel latt seg piratkopiere – på en eller annen måte.

Likevel står JVC fast ved at deres teknologi vil lykkes langt bedre, fordi krypteringsnøkkelen altså ikke lar seg skrive til nye plater med vanlige brennere. Har de funnet den ultimate totalsperre?

Vi tror det ikke før vi får CD.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse