Annonse


Politi syke av TETRA-stråling

Tetra er et sikrere nett, men kanskje ikke for brukernes helse. Britisk politi melder at brukere mener de blir syke av Tetranettet.

Justisdepartementet vil trolig velge Tetra for et landsomfattende nett for nødtjenestene. I Storbritannia testes Tetranett, og nå hevdes det at politiet blir syke av å bruke det.

Blålys

Tetra-systemet er et sambandssystem som de fleste europeiske land har valgt for nødetater, sivile etater og militære. Ingen land har hittil vedtatt å bruke standard GSM-mobiltelefoni i sine nødetater, heter det i Justisdepartementets uttalelse.

173 i politikorpset i Lancashire og 20 i North Yorkshire hevder at de er blitt syke etter bruk av Tetranettet, hevder den britiske tabloiden The Sun.

Hjernens egen frekvens

Tetra sender ut pulser 17,65 ganger i sekundet. Eksperter advarer mot å bruke frekvenser som ligger nærme menneskehjernens, melder Computer Sweden.

– Disse langsomme pulsene, som kan innvirke med hjernens naturlige rytme, er kjent for å kunne gi skader, sier mikrobølge eksperten Barry Trower til BBC.

Politiets fagforbund krever nå nye undersøkelser innen Tetranettet innføres over hele Storbritannia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse