DVD

Annonse


DVD-standard fra Toshiba og NEC

DVDFra før av har vi standard DVD, slik vi kjenner det fra hjemmevideoen. Så kom DivX, som nylig ble godtatt som ny DVD-standard. Og til slutt to blålaser-formater, som begge innebærer langt mer langringskapasitet enn daens DVD. Samt muligheter for skriving/brenning.

Billigere

Toshiba og Nec sin standard for morgendagens DVD vil være billigere og mer kompatibel med dagens DVD. Problemet er bare at den ikke er er ikke kompatibel med Sonys og alle de andre stores foreslåtte blålaser-format.

Toshiba og Nec melder at de har lagt fram sin alternative standard til vurdering av DVD Forum. Dette er en bransjeorganisasjon av mer enn 230 selskap og setter opp spesifikasjoner for standarden.

To leire

Formatet vil ikke være kompatibelt med Sonys forslag for såkalt blålaser-teknologi. Sonys forslag ble satt fram i februar og backes av Panasonics eiere Matsushita og sju andre store konsern i Japan, Syd-Korea og Europa, melder nyhetsbyrået Reuters.

Spiller gamle DVD-er

Toshiba og Nec melder at deres DVD-spillere for blå laser vil komme på markedet til neste år, og at deres format vil ha bedre kompatibilitet mot eksisterende DVD-er. Dagens DVD-spillere bruker den såkalte rød laser-teknologien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse