Intel Pentium 4

Annonse


Intel raskere enn AMD

Intel Pentium 4Velrennomerte Hothardware har foretatt en grundig sammenligning mellom de to prosessorene, som begge konkurrerer om tronen som verdens raskeste kommersielt tilgjengelige prosessor.

Lansert samtidig

Intels P4 2.8 Ghz ble lansert i går, mens AMDS Athlon 2600+ ble lansert onsdag i forrige uke.

I følge Hardware Unlimiteds test er Pentium mellom 15 og 25 prosent raskere, alt etter hvilken målemetode som benyttes.

2.53 Ghz beste kjøp

Alt i alt ligger AMDs prosessor nærmere Pentium 2.53 Ghz-prosessoren enn 2.8 Ghz-modellen. Hothardware konkluderer med at den lavere spesifiserte Intel-prosessoren likevel er et bedre kjøp enn AMD-prosessoren, alt tatt i betraktning.Konklusjonen er likevel ikke helt entydig når prisen tas med i betraktning. Intels nye super-prosessor er nærmere 1500 kroner dyrere enn AMDs flaggskip i USA. Og det er testpanelet slett ikke sikker på om den er verd.

Minimal forskjell

Forskjellen i praktisk bruk med de fleste Windows-applikasjoner er nemlig minimal. Og de færreste av oss sitter og måler benchmark mens vi jobber i Photoshop eller Word….

Hardware Unlimited har foretatt en selvstendig test av den nye Pentium-prosessoren, uten å sammenligne med AMD. Dersom pris ikke er noen hindring er det ingen tvil: Intel er fortsatt øverste hylle.

Hothardwares sammenligning
Hothardware.coms enkeltstående test av Intels Pentium 4 2.8 Ghz-prosessor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse