Låst cd 2

Annonse


Smartkort stopper CD-kopiering

Låst cd 2 Kortet er nødvendig for å dekryptere innholdet på CD-en, og det kan legges inn instruksjoner, så innholdet ikke kan legges inn på flere maskiner enn avtalt.

Hard å knekke

Teknologien kalles OpSecure. Selskapet Doc-Witness hevder de har funnet løsningen når det gjelder piratkopiering, deling, forfalskning og falske ID-er med sin metode.

Systemet virker på CD-ROM og DVD-ROM, og gjelder bare programvare. Det virker med eksisterende disk-stasjoner, men ikke med CD-spillere og DVD-spillere til stuebruk.

Upraktisk, men ikke umulig

Doc-Witness påstår ikke at systemet er umulig å knekke. Derimot hevder de at det er vanskeligere enn med de systemene som brukes i dag, siden et crack betinger omfattende modifikasjon på maskinvarenivå. Eksisterende systemer er enten basert på passiv beskyttelse eller aktivering via ekstern server (som Windows XP).

Skriver og leser data

Begge disse sytemene er lette å knekke. Aktiveringsssytemet er både lett å knekke og virker irriterende på kunden i tillegg, i følge Doc-Witness.

De beskriver sitt system som dynamisk, uten å forklare nærmere hva det vil si. Smartkortet kan etter sigende både lese. lagre, skrive, sende fra seg og endre data – både innabords, i PCens internminne og muligens også i BIOS.

Metoden er ennå ikke testet kommersielt, så det gjenstår stadig for selskapet å bevise at deres metode for å beskytte innholdet holder mål.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse