Annonse


AMD ut mot «Megaherz-myten»

AMD sliter med å fortelle markedet at deres 1.8GHz Athlon XP 2200+ prosessor har en like god eller bedre ytelse enn Intel’s 2.26GHz Pentium 4 prosessor. Motorola har i mange år slitt med samme problemetatikk overfor Intel og AMD.

Vil ha et enkelt svar

– Vi har samarbeidet med bransjens ledende selskap for å foreslå en løsning. Det kan ble en bedre måte for forbrukerne til å vurdere hva de faktisk får, kommenterer AMDs visepresident Patrick Moorhead. Han sier at selskapet nå venter på tilbakemeldinger fra produsenter både av programvare og deler.

Benchmark

En del kritikere spør hvorfor det er behov for en ny måte å måle ytelse. En rekke tester er tilgjengelig for å måle ytelsen til de fleste av PC-ens deler, blant annet minne og grafikk-kort.

Alle faktorer

Men AMD sier at disse tallene for ytelse bare forteller en del av sannheten. Selskapet vil foreslå en metode som skal ta hensyn til alle faktorer, og som kan presentere målinger som også en førstegangskjøper kan forstå.
– Lyspærer presenterer bedre informasjon enn en vanlig PC, hevder AMDs Moorhead.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse