Opera 6.0

Annonse


Opera blir enda raskere?

Opera 6.0Norske Opera har betegnet seg selv som leverandør av «den raskeste nettleseren på jorden». Nå sier ZDnet at Opera har brukt de siste 18 månedene til å skrive om programmet, og endret prosedyrene som programmet bruker for å tolke koden som hentes ned fra Internett. Resultatet: En enda raskere nettleser.

Nye standarder

Presto betyr raskt og lett innen musikken. Og det er ikke uventet at Opera henter inn uttrykk fra musikkens verden når de gir sine prosjekt navn. Oppgaven med å skrive om nettleserens «motor» fra grunnen av er døpt Project Presto. Målet her vært å gjøre nettleseren raskere, og mer kompatibel med standarden (DOM) Document Object Model (DOM), som i praksis er ment å erstatte «Dynamic HTML».

Fremtidsrettet

– Det var enkelte ting som var vanskelig å gjøre med den gamle motoren, spesielt med elementer som endret seg på siden, sier Operas medstifter og adm. direktør Jon S. von Tetzchner til ZDnet.

Han sier selskapet mente det var behov for en nyskrevet motor som kunne fungere med kode skrevet under DOM. Det hadde vært mulig å endre motoren i Opera 6.0, men å skrive den om var mer framtidsrettet.

Opera har lagt ut noe informasjon om den kommende Presto på sin hjemmeside.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse