umts

Annonse


– Legg ned UMTS-nettet!

umtsDet blir det for vanskelig for tjene penger på det nye mobile bredbåndsnettet UMTS/3G, hevder analyseselskapet.

Avlys hele greia

I en ny rapport hevder Datamonitor at det mest kostnadseffektive alternativet for de europeiske mobil-operatørene, er å legge ned alle virksomheter knyttet til tredje generasjonsmobil-telefoni, melder IDG.se. Dette er dyster lesing for de operatørene, som allerede har brukt milliarder på å vinne 3G-lisenser i Europa.

Datamonitor-analytiker mener dette alternativet er betydelige billigere enn å begynne å subsidiere UMTS-telefoner og tjenester,

For dyre telefoner

Datamonitor trekker frem eksempelet med UMTS-telefonene, som produsentene ennå ikke har ferdigstilt. I følge Datamonitor er nemlig ikke forbrukere villig til å betale mer enn 1.800 kroner for en UMTS-telefon. Til sammenligning ligger den reelle kostnaden på 8.800 kroner.

Datamonitor lister tilleggskostander, som markedsføring og utprøving av telefoner og tjenester som kommer til å bli så kostnadsdrivende at det blir tøft operatørene for å tjene penger på sine 3G-investeringer.

Flere mobil-operatører, blant annet Tele2, Sonera og Telefonica har meldt at de innskrenker 3G-virksomheten mot et minimum.

(Telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse