Annonse


Nå får bikkja mobiltelefon

Det finske mobilselskapet Benefon har samarbeidet med selskapet Pointer. Resultatet er en mobiltelefon, som kan settes på bikkjas rygg, og som også kan lokaliseres geografisk, melder nyhetstjenesten Ananova.

Klar for elgjakta

Løsningen ble presentert rett før høstjakta braker løs i Finland. Finnene har en kvote på 103 brunbjørner som kan felles i år. Men salget vil neppe ta av før elgjakta starter, og etter den kommer andejakta. Det er trolig 85.000 elg i de finske skogene. Og 200.000 jegere har lov til å felle 600.000 ender i høst.

Mobil med GPS

Jegere har testet løsningen i mer enn ett år og med forskjellige bikkjer, under varierte værforhold.
– Det er en naturlig utvikling fra sporingen som vi har brukt de siste 25 årene. Nå kan jegerne vite nøyaktig hvor hunden er, og de kan kommunisere med den på flere kilometers avstand, sier talsmann Klaus Ekman i den finske organisasjonen for jegere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse