Digitalkamera (mange)

Annonse


– Digital-kamera like godt som analogt

Digitalkamera (mange)Det tekniske universitetet i München har sett nærmere på kameraer fra Canon, Fuji og Nikon. Felles for kameraene er at de har bildebrikker på seks megapixels.
Dosent Anders Uschold sier til tyske Handelsblatt at kvaliteten på de nye digitalkameraene godt kan sammenlignes med kvaliteten på analoge spilreflekskamera.

Økning uten praktisk betydning

– Den som kjøper et seks megapixels kamera kan være sikker på at det ikke vil bli noen økning av bildepunktene av betydning for fremtidige modeller. Han sier at fotografer som vil ha bedre resultat enten må vente på nye digitale gjennombrudd, eller gå over til analog fotografering – gjerne med litt større bildeformat.

Men ikke alt er bedre med nye digitale kamera. Spesielt når det gjelder en del teleobjektiv kommenteres det at de er dårlig tilpasset digital fotografering. Et annet viktig problem er mangelen på gode vidvinkelobjekt for nesten samtlige digitale kamera på markedet.

Utviklingen når det gjelder bildebrikker med større oppløsning vil stoppe opp, hevdes det i tyske Handelsblatt. I stedet vil kameraprodusentene tilby bedre design, flere finesser, og dytte det i stadig mindre kameraer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse